Pyre bloggar

Pyre bloggar

Pyre (han) skriver det han känner för att skriva om, när han känner för att skriva om det!


Civilingenjör?

TankarPosted by Stefan 2009-09-24 09:50
Måste man vara civilingenjör för att få veta vad man äter i bistron på tåget? Det verkar så!

Just nu sitter jag på tåget (SJ X2000) mot Stockholm. Blev lite sugen på en fika och gick till bistron. Ostmacka? Ja, vad annars? Jag äter ju inte kött. Då fanns det en att välja på, en ljus macka med nåt slags frön på. Jag vet sedan tidigare att jag inte tycler att de fröna är så särskilt goda, men det var vad som fanns att tillgå.

Tillbaka på min plats blir jag lite intresserad av att se vad det är i min lilla macka, och framför allt vad det är för frön. På plastförpackningen sitter en etikett:

Bistromacka
Wästgöra
kloster ost

25 kr

Längst nere i ena hörnet och i ena hörnet står det "Ingredienser öppna här".

1. Vad menar de? Ska ingredienserna hoppa ur mackan och öppna?
2. Hur i hela friden ska man kunna öppna en fastklistrad lapp?

Till slut lyckas jag peta bort HELA etiketten. Det är uppenbarligen något tryckt inuti etiketten, och med mycket möda kan jag läsa en del av det som verkar vara innehållsförteckningen.

Ingredienser:
BRÖD (vetemjöl, vatten, salt, jäst, veg. margarin, fermenterat vetemjöl, socker, druvsocker, vetegluten, guarkärnmjöl, emulgeringsmedel E472e, vetesurdeg, sojalecitin, [något oläsbart]).
OST (20%) (mjölk, syrningskultur, koksalt, ostlöpe, kalciumklorid E251).
GURKA
BREGOTT (grädde, rapsolja, salt 1,2%, mjölksyrningskultur, vitamin A och D).Jaha, det verkar helt klart att man ska vara civilingenjör. Både för att tillverka mackan och för att kunnaläsa vad som är i den!